luni, 30 septembrie 2013

Albinele simt puterea divina – O minune vie



bees christ
În regiunea Kapandriti, prin apropiere de Atena, un lucru minunat se întâmplă. Cu zece ani în urmă, un apicultor devotat pe nume Isidoros Țiminis s-a gandit sa puna într-unul dintre stupii pe care-i ingrijea o icoană a Răstignirii lui Dumnezeu. Curând după aceea, când a deschis stupul, el a fost uimit că albinele au arătat respect și devotament față de icoana după ce si-au “ceruit” fagurele lăsând descoperite fața și trupul Domnului. De atunci, în fiecare primăvară, el pune în stupi icoanele Mântuitorului, a Maicii Domnului și a sfinților, iar rezultatul este întotdeauna același.
bees crucifixion2

bees crucifixion
După ce a adus o pictogramă creata manual de la o mănăstire, care a reprezentat Golgota cu trei cruci, albinele au “brodat” cu ceara întreaga suprafață a compoziției, lăsând-o astfel incat să percepem în mod clar Crucea si Corpul lui Hristos în timp ce tâlharul de pe crucea din stânga a fost acoperit cu un strat gros de ceara.
bees stephen
Ultima dată a pus intr-un stup o icoană a Sf. Ștefan martir și Arhidiacon. După cum puteți vedea din imaginea pe care o publicam aici, intreaga icoana este îmbrăcată în ceară de albine, lasand descoperit chipul și trupul său.
bees panagia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu